راهنمای دریافت ویزای پزشکی
برای ورود و اقامت در بسیاری از کشورهای جهان، داشتن ویزا ضروری است. ویزاها انواع مختلفی دارند که برای اهداف مختلف صادر میشوند. دریافت هر کدام از ویزاها نیز شرایط خاص به خود را دارد و تنها افرادی که واجد شرایط دریافت هستند، میتوانند این ویزا را دریافت کنند.
یکی از این ویزاها، ویزای پزشکی است. این ویزا یک مجوز برای اقامت کوتاهمدت در کشور مقصد است که به فرد اجازه میدهد تا برای معالجات پزشکی در کشور مقصد اقامت داشته باشد. نام دیگر ویزای پزشکی، ویزای درمانی است. در این مقاله بیشتر درباره این ویزا صحبت خواهیم کرد.
فهرست مطالب
ویزای پزشکی چیست؟
یکی از مهمترین ویزاهای موجود، ویزای پزشکی است. این ویزا به افرادی که در کشور خود امکانات لازم برای درمان یک بیماری خاص را ندارند، اجازه میدهد تا با اقامت در یک کشور دیگر از امکانات پزشکی آنجا بهرهمند شوند.
کشورهای مهم دنیا مانند: آمریکا، کانادا، استرالیا و کشورهای عضو شینگن، ویزای پزشکی را صادر میکنند. این ویزا از ویزاهای پرتقاضا است و معمولا بین 30 تا 90 روز اعتبار دارد. البته در صورتی که دوره درمان طولانیتر شود، این ویزا قابل تمدید است.
برخی از کشورها برای همراه بیمار نیز ویزای پزشکی همراه صادر میکنند و در برخی از کشورها، همراه میتواند ویزای توریستی دریافت کند.
نکته:
ویزای پزشکی در کشورهای شینگن همان ویزای شینگن C است.
ویزای پزشکی به چه کسانی تعلق میگیرد؟
ویزای پزشکی به افرادی که دارای یکی از بیماریهای زیر هستند، تعلق میگیرد.
- بیماریهای سرطانی که امکان درمان آنها وجود دارد.
- تومورهای ثانویه (متاستاز)
- تومورهای (چشمی، گوش، کلیه، پانکراس، پروستات، شش، سینه، مغز و استخوان، رحم، تخمدان، لنفوم هوچکین و…)
- تومورهای مغزی
- تومورهای نخاعی
- تومورهای ستون فقرات
- تومورهای بدخیم (تومور کبد و ریه) که در مراحل اولیه هستند.
- جراحیهای پیوندی و تعویضی (مانند تعویض مفصل، لگن، زانو و…)
شرایط لازم برای دریافت ویزای پزشکی
افرادی که میخواهند ویزای پزشکی دریافت کنند، باید قبل از هر چیز از یک بیمارستان خصوصی و یا از یک پزشک در کشور مقصد دعوتنامه معتبر داشته باشند. افرادی که متقاضی دریافت ویزای پزشکی هستند، باید به سفارت کشور مورد نظر اثبات کنند که تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای بیمارستان خصوصی را دارند؛ همچنین افسر باید قانع شود که روند درمان در کشور محل اقامت بهطور کامل انجام نمیشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پزشکی
برای دریافت ویزای پزشکی، مدارک پزشکی و غیرپزشکی زیادی لازم است که متقاضی باید تمامی این مدارک را بهدرستی و بهترتیب آماده کند تا بتواند ویزای پزشکی بگیرد. مدارک کلی برای دریافت این ویزا عبارتاند از:
- پاسپورت معتبر که حداقل تا 3 ماه بعد از پایان اعتبار ویزای پزشکی مورد درخواست، اعتبار داشته باشد به همراه کپی از صفحات دوم، سوم و چهارم آن.
- پاسپورتهای قدیمی و سایر پاسپورتهای معتبر در صورت وجود
- شناسنامه متقاضی که به زبان انگلیسی ترجمه رسمی شده باشد و کپی تمام صفحات شناسنامه
- عکس رنگی جدید 3*4 که پسزمینه آن سفید باشد.
- گردش حساب 3 ماه آخر با مهر و امضاء شعبه که تمکن مالی متقاضی را اثبات کند.
- نسخه امضاء شده فرم تقاضای ویزای پزشکی که به زبان انگلیسی و بهصورت خوانا تکمیل شده باشد.
- گذرنامه و شناسنامه همسر به همراه ترجمه رسمی آنها به زبان انگلیسی و کپی از تمامی صفحات آنها؛ در صورت فوت همسر، گواهی فوت به همراه ترجمه رسمی به زبان انگلیسی و کپی از آن الزامی است.
- مدارک مربوط به تامین هزینههای پرداخت معالجه و درمان در کشور مقصد (مدارک مربوط به واریزی به حساب پزشک معالج یا بیمارستان)
- بیمه مسافرتی که باید کل روزهای اقامت در کشور مقصد را پوشش دهد به همراه کپی از آن
- اسناد ملکی مانند: خانه، زمین یا قرارداد اجاره به همراه کپی (این اسناد نیز باید ترجمه رسمی به زبان انگلیسی شده باشند.)
- دعوتنامه رسمی از پزشک معالج یا بیمارستان که در این دعوتنامه تاریخ شروع معالجه، مدت زمان لازم برای معالجه و برآورد هزینههای درمانی بهطور کامل درج شده باشد. (در صورت لزوم پزشک معتمد سفارت، این دعوتنامه را بررسی خواهد کرد.)
- هزینه صدور ویزا
مدارک پزشکی موردنیاز برای دریافت این ویزا نیز عبارتاند از:
- گواهی و گزارش پزشک معالج که در آن مواردی چون: نوع بیماری، عملهای انجام شده، داروهای مصرفی، میزان داروها و مدت زمان بیماری نوشته شده باشد.
- آزمایشات مربوط به بیمار و تشخیص بیماری که شامل سونوگرافی، رادیوگرافی، MRI، CTscan، بیوپسی و… میباشد. بهتر است که این آزمایشات جدید باشند.
راههای دریافت ویزای پزشکی
برای دریافت ویزای پزشکی با توجه به قوانین کشورها، دو راه وجود دارد.
1- سیستم ویزای آنلاین
برخی از کشورها و ایالتها دارای سیستم ویزای آنلاین هستند. این سیستم ویزای پزشکی الکترونیکی یا ویزاهای کوتاهمدت صادر کرده و به بیمار کمک میکند تا بهسرعت و بهراحتی ویزای پزشکی خود را دریافت کند.
2- مراجعه به کنسولگری کشور مقصد
برای دریافت ویزای پزشکی برخی از کشورها، باید به سفارت یا کنسولگری آن کشور مراجعه کرد.
نکته:
در هر دو روش، متقاضی باید فرم درخواست ویزای پزشکی را بهصورت دقیق و کامل تکمیل کند.
مدارک لازم برای تمدید ویزای درمانی
در صورتی که دوره درمان فرد طولانیتر از مدت زمان اعتبار ویزا شود، او میتواند ویزای درمانی خود را تمدید کند. برای تمدید این ویزا باید مدارک زیر به سفارت ارائه شود.
- اصل پاسپورت بیمار
- تکمیل فرم درخواست تمدید ویزا با تصویر بیمار
- ارائه گزارش پزشکی بیمارستان و تاریخ ویزیت مجدد
- ارائه چک ضمانت که مبلغ آن توسط سفارت تعیین میشود.
بیشتر بخوانید: ویزای مطبوعات چیست؟
کدام کشورها بیشترین ویزای پزشکی را صادر میکنند؟
در میان کشورهای خارجی که بیشترین ویزای درمانی را صادر میکنند، میتوان به کشورهای زیر اشاره کرد.
- کانادا
- آمریکا
- انگلیس
- کشورهای عضو شینگن
- استرالیا
جمعبندی
کشورهای زیادی در دنیا هستند که امکانات پزشکی خوبی داشته و برای بیمارانی که در کشور خود امکانات درمانی کافی ندارند، ویزای پزشکی یا ویزای درمانی صادر میکنند. بیمارانی که ویزای درمانی دریافت میکنند، میتوانند بهصورت کوتاهمدت در کشور مقصد اقامت داشته و از خدمات درمانی استفاده کنند.
دریافت ویزای پزشکی زمان به زمان زیادی نیاز ندارد؛ اما متقاضی باید از پزشک معالج یا بیمارستان خصوصی در کشور مقصد دعوتنامه دریافت کرده باشد؛ همچنین تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای درمانی را داشته باشد.
ما در هلدینگ مهاجر به متقاضیان کمک میکنیم تا بتوانند بهسرعت و کامل کارهای ویزای پزشکی خود را انجام دهند و برای درمان از امکانات بهترین کشورهای جهان استفاده کنند.
برای اطلاع از بهروزترین اخبار و مقالات مهاجرتی، همراه مهاجر باشید.