روش مهاجرت IMP کانادا و شرایط آن
امروزه بازار مهاجرت به کانادا بسیار داغ است و ایرانیهای زیادی به زندگی در کانادا فکر میکنند. این کشور مرفه شرایط بسیار خوبی را برای مهاجران فراهم کرده و یک زندگی امن و آرام را برایشان مهیا میکند. از طرفی کانادا روشهای مهاجرتی مختلفی را پیش روی مهاجران قرار میدهد که یکی از این روشها، مهاجرت از طریق imp کانادا است.
در حالت کلی ویزای imp کانادا یک نوع ویزای کاری است که البته به LMIA نیاز ندارد و هر نوع ویزای کاری دیگری که به LMIA نیاز نداشته باشد، زیرمجموعه ویزای IMP است، بنابراین این روش مهاجرتی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها برای افراد خاصی مناسب هستند.
با این حال دو دسته از افراد به دنبال مهاجرت از طریق برنامه imp کانادا هستند.
۱- افرادی که میخواهند کسبوکار خود را در کانادا راهاندازی کنند.
۲- افرادی که میخواهند به عنوان نیروی کار در کانادا مشغول به کار شوند.
هر کدام از این افراد برای دریافت ویزای کاری خود باید شرایط لازم را داشته باشند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
ویزای imp کانادا و انواع آن
برنامه Imp کانادا (The International Mobility Program) یکی از برنامههای مهاجرتی کانادا است که به کارفرمایان کانادایی این مجوز را میدهد تا بدون نیاز به مجوز LMIA نیروهای کار بینالمللی را به صورت موقت جذب و استخدام کنند. از مزایای این نوع ویزای کار کانادا نسبت به ویزای TFWP می توان به روند سریع این پروسه اشاره کرد.
همانطور که میدانید، LMIA (Labour Market Impact Assessment) به معنای ارزیابی تاثیر بازار کار بوده و کارفرمایان کانادایی با دریافت این سند باید نشان دهند که نتوانستهاند نیروی کار مورد نیاز خود را از داخل کشور کانادا پیدا کنند. در ویزای کار TFWP داشتن این مدرک ضروری است، به همین دلیل دریافت این نوع ویزا پروسه زمان بری است.
ویزای imp کانادا دارای انواع مختلفی است که عبارتاند از:
-
ویزای ICT کانادا
این نوع ویزای imp کانادا مخصوص افرادی است که تصمیم دارند یک شعبه از شرکت خود را در کانادا راهاندازی کنند. یعنی اینکه در ایران شرکتی دارند که میخواهند شعبهای از آن در کانادا باشد.
-
ویزای کارآفرینان
این نوع ویزای کاری کانادا که نیازی به lmia نداشته و در مجموعه ویزاهای imp کانادا است، برای افرادی صادر میشود که میخواهند در کانادا یک کسبوکار را راهاندازی کرده و مدیریت کنند.
بیشتر بخوانید: ویزای کارآفرینی کانادا
-
ویزای کار باز
این نوع ویزای imp کانادا به افرادی داده میشود که همراه با همسر خود وارد کانادا شدهاند. یعنی اینکه همسر آنها با ویزای تحصیلی، کاری و… در کانادا اقامت دارد.
-
ویزای کار آتلانتیک کانادا
ویزای کار آتلانتیک مخصوص افرادی است که واجد شرایط کار در استانهای آتلانتیک کانادا هستند.
-
ویزای کار بعد از تحصیل
این نوع ویزای کاری کانادا مخصوص افرادی است که تصمیم دارند بعد از تحصیل در کانادا مشغول به کار شوند.
البته علاوه بر این ویزاها، ویزاهای کاری دیگری نیز وجود دارند که در دسته ویزای imp هستند، اما برای شهروندان ایرانی مناسب نیستند، مانند:
-
برنامه قرارداد تبادل جوانان
این برنامه مخصوص جوانانی است که بین ۱۸ تا ۳۵ سال داشته و با دریافت این ویزا مشغول به کار و زندگی در این کشور می شوند. شرط اصلی برای دریافت این ویزا این است که متقاضی باید شهروند یکی از کشورهایی باشد که با کانادا دارای معاهده متقابل هستند.
-
برنامه توافقنامه تجارت آزاد
یکی دیگر از انواع ویزای imp کانادا، ویزای توافقنامه تجاری است. طبق این ویزا شهروندان کشورهایی که با کشور کانادا قرارداد تجاری دارند، میتوانند بدون نیاز به lmia ویزای کار کانادا را دریافت کنند.
-
برنامه بریجینگ کانادا
یکی دیگر از ویزاهای کار کانادا که زیر مجموعه imp کانادا محسوب میشود، ویزای بریجینگ است. این ویزا به افرادی داده میشود که ویزای کار موقت آنها در حال انقضاء است و درخواست اقامت دائم نیز داده است. این فرد میتواند در این فاصله زمانی تا دریافت اقامت دائم، با ویزای بریجینگ در کانادا بماند.
-
برنامه ویزای کار مذهبی یا خیریه
این نوع ویزای کاری کانادا به افرادی تعلق میگیرد که تصمیم دارند برای فعالیتهای مذهبی و یا انجام امور خیریه در کانادا اقامت داشته باشند.
بیشتر بخوانید: انواع ویزای کار کانادا
شرایط ویزای IMP کانادا با برنامه ICT
افرادی که در ایران شرکتی دارند و میخواهند یک شعبه در کانادا راهاندازی کنند، باید از طریق برنامه imp اقدام کنند. ویزایی که این افراد دریافت میکنند، ویزای ICT است که یکی از زیرمجموعههای برنامه ICT محسوب میشود. از شرایط دریافت این ویزا میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
-
داشتن سابقه فعالیت تجاری
فرد متقاضی باید حداقل ۱ سال سابقه فعالیت در شرکتی را داشته باشد که در ایران ثبت شده است و فرد مالک آن است.
-
ارائه بیزینس پلن
یکی دیگر از شرایط دریافت ویزای ict ارائه طرح تجاری یا همان بیزینس پلن قوی است.
-
مدرک زبان
خوشبختانه برای ویزای ict کانادا نیازی به مدرک زبان نیست ولی در هر حال بهتر است که فرد دانش زبان انگلیسی داشته باشد.
-
مدرک تحصیلی
مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت ویزای ict کانادا، حداقل دیپلم است، یعنی اینکه بدون تحصیلات دانشگاهی نیز امکان دریافت این نوع ویزا وجود دارد.
-
تمکن مالی
حداقل سرمایه لازم برای مهاجرت با برنامه ict به کانادا، ۱۵۰ هزار دلار کانادا است.
شرایط لازم برای ویزای imp کانادا در برنامههای کارآفرینی
یکی دیگر از ویزاهای کاری کانادا در دسته برنامه imp، ویزا تحت برنامه کارآفرینی است که البته در هر استان کانادا شرایط دریافت ویزا با استان دیگر متفاوت است، بنابراین متقاضیان مهاجرت به کانادا با این برنامه، باید با توجه به استان مورد نظر خود، شرایط را بسنجند، اما در حالت کلی شرایط لازم برای دریافت این ویزا عبارتاند از:
-
سابقه فعالیت تجاری
متقاضی دریافت این ویزا باید حداقل یکسال در سه سال گذشته سابقه فعالیت تجاری داشته باشد.
-
ارائه بیزینس پلن
داشتن طرح تجاری یا بیزینس پلن در این برنامه مهاجرتی کانادا نیز بسیار ضروری و مهم است.
-
مدرک زبان
کارآفرینان برای دریافت این نوع ویزای کانادا باید حداقل نمره ۴ آیلتس را داشته باشند.
-
مدرک تحصیلی
مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت این نوع ویزای imp کانادا، مدرک دیپلم است.
-
تمکن مالی
حداقل تمکن مالی کافی برای دریافت این نوع ویزا ۱۵۰ هزار دلار کانادا است.
-
منفعت اقتصادی بیزینس
از دیگر شرایط مهم برای دریافت این نوع ویزای کاری کانادا ایجاد شغل در کانادا است. این بیزینس باید برای استان مورد نظر منافع اقتصادی قابل توجهی داشته باشد.
مزایا و معایب برنامه imp کانادا
برنامه imp کانادا نیز مانند سایر برنامههای مهاجرتی مزایای متعددی برای متقاضیان دارد، البته معایبی نیز دارد که ممکن است کار را برای برخی از متقاضیان سخت کند. از مزایای این برنامه مهاجرتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عدم نیاز به LMIA
- روند سریع و مطمئن برای دریافت ویزا
- امکان همراهی اعضای خانواده متقاضی
- امکان تبدیل این ویزا به اقامت دائم کانادا
از معایب این برنامه نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- افرادی که از طریق کارآفرینی یا ویزای ICT قصد دریافت ویزای کاری imp کانادا را دارند، باید یک طرح تجاری یا بیزینس پلن قوی داشته باشند.
- درخواستهای مربوط به دریافت این ویزا در ترکیه و شهر آنکارا بررسی میشود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای imp کانادا
افرادی که قصد دارند تا تحت برنامه imp به کانادا مهاجرت کنند، باید با توجه به نوع برنامه کاری خود مدارک لازم را جمعاوری کرده و ارائه دهند. با این حال مدارک عمومی و کلی برای دریافت هر نوع ویزای imp عبارتاند از:
- مدارک هویتی (شناسنامه، پاسپورت و…)
- مدارک مالی
- سوابق کاری
- مدارک تحصیلی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- نتیجه آزمایشهای پزشکی
هزینه مورد نیاز برای ویزای imp کانادا
افرادی که قصد دریافت این نوع ویزای کاری کانادا را دارند، باید هزینههای مختلفی را برای دریافت ویزا پرداخت کنند که این هزینهها عبارتاند از:
۱- هزینه ویزای کار موقت
هزینه ویزای کار موقت کانادا ۱۵۵ دلار کانادا است ولی برای ویزای ورک پرمیت ۲۵۵ دلار کانادا است.
۲- هزینه انطباق کارفرما
در برخی از انواع ویزای imp لازم است که مبلغی در حدود ۲۳۰ دلار کانادا برای هزینه انطباق کارفرما پرداخت شود.
۳- هزینه انگشتنگاری
هزینه بعدی مربوط به انگشتنگاری است که برای هر نفر ۸۵ دلار کانادا و برای یک خانواده تا ۱۷۰ دلار کانادا خواهد بود.
شرایط تبدیل ویزای imp کانادا به اقامت دائم این کشور
افرادی که قصد دارند تا با برنامه IMP به کانادا مهاجرت کنند، باید با ویزای کار موقت وارد کانادا شوند و بعد از یکسال برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. نحوه تبدیل ویزای imp به اقامت دائم کانادا به صورت زیر است.
- دارندگان ویزای ict بعد از یکسال میتوانند با برنامه اکسپرس اینتری برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
- دارندگان ویزای کارآفرینی بعد از یکسال از راهاندازی بیزینس خود میتوانند درخواست خود را به اداره مهاجرت کانادا ارسال کنند.
- افرادی که با ویزای کار بعد از تحصیل یا ویزای آتلانتیک و…در کانادا اقامت دارند، بعد از یکسال میتوانند با برنامه تجربه کار کانادایی برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کنند.
بیشتر بخوانید: مهاجرت از طریق برنامه آتلانتیک کانادا
مدت زمان صدور ویزای imp کانادا
صدور ویزای imp کانادا مدت زمان مشخصی ندارد ولی به طور میانگین ۵۰ هفته طول میکشد که این ویزا صادر شود. البته پرونده افرادی که شغل آنها در لیست ناک کانادا جزء مشاغل گروه TEER 0 یا TEER 1 بوده و در مسیر منفعت اقتصادی به کانادا است، در مدت ۲ هفته بررسی میشود.
تفاوت ویزای IMP و TFWP
با وجود اینکه ویزای IMP و TFWP هر دو ویزای کار موقت هستند، اما تفاوتهای عمدهای با یکدیگر دارند که این تفاوتها عبارتاند از:
- ویزای imp به ارائه LMIA نیاز ندارد، اما برای ویزای tfwp دریافت نامه LMIA الزامی است.
- هدف از صدور ویزای imp، استخدام نیروی کار خارجی با هدف کسب منفعت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. این در حالی است که هدف از ویزای tfwp استخدام نیروی کار بر اساس نیاز بازار کار کانادا است.
- ویزای imp تحت نظر اداره مهاجرت کانادا IRCC است و ویزای tfwp توسط اداره کار کانادا صادر و زیر نظر اداره مهاجرت صادر میشود.
- هزینه دریافت ویزای tfwp کانادا با توجه به دریافت LMIA بیشتر از هزینه imp است.
دلایل ریجکتی ویزای imp کانادا
از مهمترین دلایلی که باعث ریجکتی ویزای imp کانادا میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ناقص بودن بیزینس پلن
- عدم ارائه تای قوی
- نداشتن سابقه سفر
- داشتن سابقه ریجکتی ویزای توریستی کانادا
- انتخاب شهرهای پرجمعیت و بزرگ کانادا مانند ونکوور یا تورنتو بدون داشتن شرایط لازم
جمعبندی
یکی از بهترین روشهای مهاجرت به کانادا که میتواند بسیار سریع منجر به دریافت اقامت دائم این کشور شود، مهاجرت از طریق برنامه imp کانادا است. این روش مهاجرتی که مبتنی بر کار است، بدون نیاز به lmia بوده و انواع مختلفی دارد و بیشتر مخصوص افرادی است که قصد دارند برای راهاندازی بیزینس و یا تاسیس شعبه جدیدی از شرکت خود در کانادا به این کشور مهاجرت کنند.
افرادی که با یکی از انواع این ویزا وارد کانادا میشوند، میتوانند بعد از یکسال برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. برای اینکه بیشتر با این ویزا و سایر روشهای مهاجرت به کانادا آشنا شوید، سایر مقالات این بخش را نیز بخوانید، همچنین برای مشاهده آخرین اخبار و مقالات روز مهاجرتی به سراسر دنیا با مهاجر همراه باشید.